הסטודיו - האטלייה

בבית אוסף קופפרמן נמצא ופתוח לקהל הסטודיו של קופפרמן או שכפי שכינה אותו ה"אטלייה" אשר נשמר כפי שהיה בחייו, והוא מלווה בתיעוד של קופפרמן האדם והאמן.

יונה פישר כותב:

"הוא נבנה ב 1964, ומאז ועד פטירתו של משה קופפרמן, במשך קרוב לארבעים שנה, שימש לו כסדנה. כאן צוירו רובן המכריע של יצירותיו; כאן נהג לבלות שישה (ויש אומרים שבעה) ימים בשבוע, שעות ארוכות של עבודה ושל התבוננות; כאן חווה את תמורותיו האטיות, המדורגות, של אור היום שמצפון.
קופפרמן עצמו תכנן את חשיפתו של חלל העבודה לאור חיוני זה, כשם שתכנן את ממדי החלל לרוחבו, לאורכו ולגובהו ואת חלוקתו לפונקציות מדויקות: לשמאל – כַּן הציור, ולידו שולחן הצבעים ההולכים ונערמים; לימין – פינה אינטימית לישיבה בינו לבין עצמו ולאירוח מבקרים-חברים; בתווך – שולחן העבודה, שפניו המשופעים כוונו כדי לאפשר לו אותו מיזוג מיוחד של ריכוז ושחרור שהוליד את רישומיו הגדולים, ה"עבודות על נייר"; ובין לבין – חומרים מחומרים שונים, גלילי קרטון ומדפים לאחסון, שכבות של עיתונים מצהיבים, קופסאות קרטון, חפצים שאסף בשיטוטיו, מקלות שעליהם השעין את ציוריו כדי להציגם למבקריו…"

דילוג לתוכן